Här  finns material som rör hälsofrågor både individuella som globala. Hälsa är en grundstomme i diskussionen om ett socialt hållbart samhälle.


Vad är fel med vad vi äter?

Sajten Ted.com har gjort en lista på nio ted-talks om mat, som examinerar matfrågan från flera olika perspektiv som t.ex. hälsa, fattigdom och miljö. Kika på dessa om du vill lära dig själv eller dina elever mer om hur mat, hälsa och hållbar utveckling hänger ihop.

Tryck här för att komma till TEDs spellista om mat,hälsa och hållbarhet

Skärmavbild 2015-11-10 kl. 19.40.46


 Vad händer när antibiotika inte längre fungerar?

Kan detta TED-talk om resistenta bakterier bidra till en diskussion om hållbar utveckling och global hälsa? Med vissa videoklipp medföljer ingen lärarhandledning men det innebär ju givetvis inte att du inte kan tillämpa denna i din undervisning som del av en lektion om antibiotika och hälsa? Filmen fungerar bra som diskussionsunderlag i både naturvetenskapliga och samhällsinriktade ämnen.


 UR: Fatta Fakta Näring

UR har tagit fram en jättebra serie om viktig samhällsfakta. Avsnitt 1 handlar om näring. Näringsfrågan och diskussion om mat och hälsa är central i hållbarhetsfrågan. Kapitlet ger en bra grundläggande bild om vad vi människor verkligen behöver för att överleva och må bra.

http://www.ur.se/Produkter/168196-Fatta-fakta-Naring